Despre site-urile web – ce sunt, cine le crează / administrază și ce conțin

Ce este site-ul web

Înainte de orice alte explicaţii avansate trebuie să înţelegem ce este de fapt un Site Web. Site-ul web, sau site-ul pentru internet, este un ansamblu de fişiere interconectate într-un mod special pentru a deveni o entitate distinctă în reţeaua de site-uri numită internet.

Ce conţine un site web

Dacă la începuturile existenţei acestora, site-ul conţinea doar text şi linkuri, astăzi un site este mult mai complex, acesta conţinând texte formatate, linkuri, imagini şi animaţii. Progresul nu constă doar în atât, minunile adevărate se întâmplă în spatele paginilor afişate, acolo funcţionând scripturi scrise în diverse limbaje de programare, interogări şi prelucrări complexe ale bazelor de date, automatizări ingenioase, filtrări şi condiţionări logice etc.

Tipuri de site-uri web

În funcţie de complexitate, volum de informaţii, obiective urmărite, tipuri de conţinut, comunităţi, nişe etc., site-urile pot fi de mai multe tipuri: site de prezentare, blog, forum, magazin online, catalog online, portal, bibliotecă, enciclopedie, etc.

Cine creează site-ul web

Cei ce au cunoştinţe de programare îşi pot crea singuri site-ul web, însă cei pentru care limbaje precum HTML, PHP, CSS, JavaScript, MySQL… reprezintă un mister, pot apela la specialiştii noștri ce oferă servicii de web design, care se vor ocupa 100% de realizarea site-ului web dorit.

Cine administrează site-ul web

După creare, site-ul web este administrat de către webmaster, o persoană care îl întreține și îl actualizează oricând este nevoie. Webmaster poate fi o persoană plătită sau însuşi proprietarul site-ului. Pentru mai multe detalii, contactați-ne!